Wildlifefotografie made easy


Notice: Use of undefined constant ids - assumed 'ids' in /home/hofjan3/domains/janhof.nl/public_html/wp-content/themes/bb-theme-child/functions.php on line 116
Wildlifefotografie op de hoge veluwe vanaf de kant van de weg
Herten grazen in de avondschemering op de Hoge Veluwe
Wildlifefotografie op de hoge veluwe in een design schuilhut
Wildlifefotografie made easy op de hoge veluwe vanaf de kant van de weg

Wildlifefotografie is het vastleggen van de fauna in een bepaald gebied met behulp van een fotocamera. Wildlifefotografie wordt gezien als één van de moeilijker vormen van fotografie.

Aldus Wikipedia over het onderwerp wildlifefotografie.  Dit zal zeker gelden voor de top van de deze tak van fotografie zoals te zien is op de tentoonstelling van Wildlife Photographer of the Year.

Maar voor de subtop is het toch wat anders. Daar is er ook  zoiets als “wildlifefotografie made easy”.

Dat werd me duidelijk toen we dit weekend bij een mooi lentezonnetje op de Hoge Veluwe wandelden. Aan het eind van de middag is het een goed tijdstip om wild te kijken. Dit kan daar in een mooie moderne design hut of gewoon langs de kant van de weg. Je kunt auto daar parkeren, je lenstoeter en camera uitpakken en naast je auto wachten tot ‘het wild’ voorbij komt. Ik zag een paar van die ‘wildlife-fotografen’ staan. Ze stonden daar gewoon met de handen in de zak af te wachten. En af en toe klikten ze eens.

En op deze manier wordt de beschrijving in de Wikipedia best wel vermakelijk.

Geplaatst op 23 maart 2015 in de categorieën: met de trefwoorden: ,