Station Apeldoorn in de schemering


Notice: Use of undefined constant ids - assumed 'ids' in /home/hofjan3/domains/janhof.nl/public_html/wp-content/themes/bb-theme-child/functions.php on line 116
Het station Apeldoorn in de schemering
Het station Apeldoorn in de schemering
Het station Apeldoorn in de schemering

Het station Apeldoorn is een aantal jaren geleden gerenoveerd. Er is een mooi plein voor het station gekomen met een fietstunnel voor de doorgang van voetgangers en fietsers. En er staat nu een wand die onregelmatig verlicht wordt. De verlichting doet in eerste instantie nogal vreemd aan, maar bij nader inzien blijkt het een kunstwerk te zijn.  De wand is 100 meter breed, 4 meter hoog met 1,3 miljoen led’s die door een computer worden aangestuurd.

Het kunstwerk heet Reizend Zand en is gemaakt door de kunstenares Giny Vos. Het verbeeldt een zandverstuiving die telkens weer anders is. Eerlijk gezegd was me het nooit opgevallen dat deze wand eigenlijk een kunstwerk is. Ik vond het licht wel mooi: het geel van de wand kleurt goed bij het blauw van de donkere avondlucht.

Fotograferen verandert de manier waarop je kijkt, en ook wat je ziet. Dat werd mij weer eens duidelijk toen ik deze foto’s van station Apeldoorn op me in liet werken: er blijkt een kunstwerk op te staan.

Geplaatst op 05 december 2014 in de categorieën: met de trefwoorden: ,