Over mij

"Photography is the simplest thing in the world, but it is incredibly complicated to make it really work."
Martin Parr

Fotograferen is voor mij een manier om kijken naar de wereld om me heen. Wat ik gezien en vastgelegd heb deel ik op deze site. Mijn interesse ligt vooral in landschappen, flora en (oude) architectuur; vooral structuren, orde en chaos boeien mij.

Zo'n dertig jaar geleden ben ik begonnen met fotograferen: analoog met zwart-wit filmpjes. En die drukte in dan zelf in een doka. Op zolder zat ik dan ik in rood licht te rommelen met in bakken met verschillende chemicali├źn. Fascinerend vond ik het om te zien hoe op een wit vel papier de foto verscheen die ik genomen had.

Door allerlei oorzaken zoals gezin en werk raakte fotograferen op de achtergrond. Drie jaar geleden heb ik besloten om het weer op te pakken. De fotografie was inmiddels drastisch veranderd. Geen filmrolletjes maar een digitale camera, geen doka maar Lightroom en Photoshop.

Maar wat gebleven is, is de uitdaging om op een professionele manier vast te leggen wat me bezig houdt en wat ik tegen kom.

Bewaren

Fotograferen in de duinen van Zeeland
Fotograferen in de duinen van Zeeland (foto: Margriet Hof)