Opslagtanks aan de Eemshaven


Notice: Use of undefined constant ids - assumed 'ids' in /home/hofjan3/domains/janhof.nl/public_html/wp-content/themes/bb-theme-child/functions.php on line 116
Opslagtanks aan de Eemshaven van Vopak
Opslagtanks aan de Eemshaven

“Daar ben ik nog nooit geweest!” En dat is voldoende reden om een aantal kilometers extra te rijden en ergens een kijkje te nemen. We waren in Noord Groningen, en zagen in de verte het gebied van Eemshaven liggen. We besloten die extra kilometers te rijden en we werden niet teleurgesteld: wat indrukwekkend om dit eens te zien. Nu troffen we het ook wel met het weer: een openklarende lucht. En met het landschap waarin de gele bloemetjes ruim hun gang konden gaan. In deze entourage kwamen de 11 opslagtanks aan de Eemshaven fantastisch uit.

In elk van deze opslagtanks kan 60 miljoen liter vloeistof worden opgeslagen worden. De opslagtanks aan de Eemshaven liggen te glimmen  in het zonlicht, en stralen nog nieuwheid uit. Ze zijn pas in 2012 opgeleverd. Het honingraatdak geeft een futuristisch uiterlijk; en dat is nogal een contrast met de rest van het oude, rustige Groningse landschap.

Geplaatst op 15 juni 2014 in de categorieën: met de trefwoorden: