Het vliegveld van Gibraltar


Notice: Use of undefined constant ids - assumed 'ids' in /home/hofjan3/domains/janhof.nl/public_html/wp-content/themes/bb-theme-child/functions.php on line 116
Panoroma van het vliegveld van Gibraltar.
De kruising tussen het vliegveld van Gibraltar en de grensweg met Spanje
Stoplichten voor de landingsbaan van het vliegveld van Gibraltar
Er landen echt vliegtuigen op het vliegveld van Gibraltar.
De landingsbaan van het vliegveld van Gibraltar

Het is best wel een maffe verschijning, het vliegveld van Gibraltar. De landingsbaan is klein en ligt gedeeltelijk in zee. Het vliegveld is maar zo’n 500 meter van het centrum van de stad verwijderd: je kunt vanaf je hotel gewoon naar het vliegveld lopen. Maar maf is dat een weg de landingsbaan van het vliegveld kruist. Als je van Spanje naar Gibraltar gaat moet je altijd de landingsbaan oversteken.

Tijdens een korte vakantietrip konden we dit meemaken. We warem de grens tussen Gibraltar en Spajne gepasseerd en wilden naar de stad lopen. Maar we moesten wachten met oversteken omdat er net een vliegtuig aankwam. De lichten gingen op rood, en de slagbomen naar beneden. De verkeerspolitie hield alles en iedereen goed in de gaten. En toen het vliegtuig geland was, mochten we oversteken. Maar blijkens het bord moesten we dit snel en voorzichtig doen.

Later, toen we op de rots stonden, hadden we een mooi zicht van het vliegveld van Gibraltar.

Geplaatst op 28 mei 2014 in de categorie├źn: met de trefwoorden: ,