Havezathe Voorstonden en natuurwerkdag


Notice: Use of undefined constant ids - assumed 'ids' in /home/hofjan3/domains/janhof.nl/public_html/wp-content/themes/bb-theme-child/functions.php on line 116
Zicht op havezathe Voorstonden met gracht
De achterzijde met veranda van havezathe Voorstonden
Koetshuis en druivenkas van havezathe Voorstonden
Een hek van havezathe Voorstonden
De oprijlaan van havezathe Voorstonden

Havezathe Voorstonden is een zeer fraaie buitenplaats. Het witte landhuis staat op middeleeuwse fundamenten en is omgeven door een gracht. In de 19e eeuw is er een Engels park aangelegd met landschappelijke vormen en grote vijvers. De zuidtuin is geometrisch met buxussen en rozen. Voor het koetshuis staat een fraaie druivenkas uit de 19e eeuw.

Het onderhoud van de tuin en het landschapspark vergt veel werk. In de buitenplaatswerkgroep Voorstonden steken vrijwilligers de handen uit de mouwen om te helpen bij het onderhoud van de tuin en het park.

Zelf doe ik hier ook aan mee. Ik vind het erg leuk om te doen: lekker in de tuin werken in een prachtige omgeving met leuke mensen. Dat maakt de zaterdagochtend die ik in de tuin werk altijd tot een plezierige tijd.

Zaterdag 7 november 2015 is de nationale natuurwerkdag. Jong en oud kan op deze dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap dichtbij huis! En het kan ook op Havezathe Voorstonden. Werk een dagje mee met de vrijwilligers van de buitenplaatswerkgroep en ervaar de sfeer van de Havezathe.
We gaan aan de slag in het park, de tuin en moestuin, dus er is voor ieder wat wils!

Je kunt je hier opgeven. Van harte aanbevolen, en ik hoop je zaterdag 7 november te ontmoeten op Havezathe Voorstonden!

Geplaatst op 31 oktober 2015 in de categorie√ęn: met de trefwoorden: