De torens van Zutphen


Notice: Use of undefined constant ids - assumed 'ids' in /home/hofjan3/domains/janhof.nl/public_html/wp-content/themes/bb-theme-child/functions.php on line 116
De torens van Zutphen: de walburgiskerk in het avondlicht op een winterse februari dag
De drogenaptoren in het avondlicht op een mooie dag in februari
De wijnhuistoren in het avondlicht

Zutphen is een oude Hanzestad aan de IJssel. Al honderden jaren lang wordt de skyline van dit stadje bepaald door een aantal middeleeuwse torens. En gedurende al die jaren hebben talloze mensen daar tegenaan gekeken. Bij benadering is niet te berekenen voor hoeveel mensen deze torens van Zutphen een vertrouwd beeld hebben gegeven. Ook voor mij zijn ze al heel lang vertrouwd want in mijn tienertijd fietste ik er elke dag langs op weg naar de middelbare school.

De torens van Zutphen zijn ook veel geschilderd en in onze tijd: veel gefotografeerd. De torens op die foto’s zijn steeds hetzelfde, maar de weergave toch ook telkens weer anders. En ook ik wilde toevoegen aan die foto-veelheid. Ik wilde ze nu fotograferen om mijn nieuwe tilt-shift lens uit te proberen. En ik was blij om te merken dat dat goed uitwerkte: een panorama met een tilt-shift lens geeft een heel eigen perspectief

Geplaatst op 10 februari 2015 in de categorie├źn: met de trefwoorden: ,