De kleine details op het strand


Notice: Use of undefined constant ids - assumed 'ids' in /home/hofjan3/domains/janhof.nl/public_html/wp-content/themes/bb-theme-child/functions.php on line 116
Kleine details - een groen veertje op op het strand naast de schelpen
Kleine details: een wc-borstel op het strand van Schiermonnikoog
Sporen van een meeuw op het strand

Het strand lijkt heel erg leeg: daarvan liet ik in een vorig blog foto’s zien. Dat grote gevoel van weidsheid en leegte is mooi om te ondergaan. Maar na een tijdje vallen toch kleine details op. Als je genoeg in de lege verte hebt gestaard en naar beneden kijkt, dan zie je soms vreemde vondsten.

Het zijn aparte tafereeltjes: een groene veer naast de meshelften van een schelp. De veer lijkt onnatuurlijk groen. Welke vogel heeft deze veer laten vallen?   Ook zag ik de sporen van een meeuw: de afdrukken van een poot en schijterij. Het deed me een beetje denken aan zeemeeuwmanagement. De vervuiling van de zeeën gaat ook niet voorbij aan Schiermonnikoog. De wc-borstel was voor mij daarvan een treffend en triest voorbeeld.

Dit voor mij het strand zo boeiend. Opgenomen worden in de natuur maar toch ook de ontdekkingstocht van de kleine details: wat zul je deze keer allemaal tegenkomen.

Geplaatst op 09 november 2014 in de categorieën: met de trefwoorden: