Beukenbos in de winter


Notice: Use of undefined constant ids - assumed 'ids' in /home/hofjan3/domains/janhof.nl/public_html/wp-content/themes/bb-theme-child/functions.php on line 116
Heel veel stammen in een beukenbos

Van Apeldoorn naar Ede: een lange weg van 30 kilometer dwars over de Veluwe. Aan beide zijden van de weg uitgestrekte bossen. Het is een rustgevende rit, telkens weer; en in elk jaargetijde mooi. Dit jaar reed ik meerdere keren over deze weg; en dan zag ik een beukenbos waarvan ik telkens dacht: daar wil een foto van maken. Aan het eind van het jaar reden we er weer langs en toen had ik de tijd om mijn voornemen uit te voeren.

Het patroon van de recht opgaande stammen met de bladeren eronder sprak me aan. Tijdens het nabewerken in Photoshop bedacht ik me dat ik er ook een zwart-wit uitvoering van wilde maken. En nu heb ik twee versie: één in kleur, en één in zwart-wit. En ik kan niet goed beslissen welke van deze twee uitvoeringen ik de mooiste vind. (En daarom laat ik ze maar allebei zien).

Geplaatst op 28 december 2015 in de categorieën: met de trefwoorden: ,